De tre vigtigste materialer i optiske linser

De tre vigtigste materialer af optiske linser: hvad er de specifikke forskelle og fordele og ulemper ved de tre populære optiske linser.Fitting briller af linsen viden, vi introducerede typen af ​​linse funktion, det særlige ved materialet lidt passeret, denne gang fokuserer vi på de tre vigtigste materialer af linsen: glas linse / harpiks linse / PC linse.

linse

De tre vigtigste materialer af optiske linser: hvad er de specifikke forskelle og fordele og ulemper ved de tre populære optiske linser.Fitting briller af linsen viden, vi introducerede typen af ​​linse funktion, det særlige ved materialet lidt passeret, denne gang fokuserer vi på de tre vigtigste materialer af linsen: glas linse / harpiks linse / PC linse.

Tre materiale klassificering
Glas linser
I de tidlige dage var hovedmaterialet til linser optisk glas.Dette skyldes hovedsageligt, at i betragtning af den høje transmittans og klarhed af optiske glaslinser, er teknologien relativt moden og enkel.Det største problem med glaslinser er dog sikkerheden, dets slagfasthed er dårlig, det er meget nemt at bryde, og på grund af dets tunge materiale er det ubehageligt at have på, så det bruges sjældent på markedet i øjeblikket.

Harpikslinserne
Harpikslinse er en slags optisk linse lavet af harpiks som råmateriale, behandlet, syntetiseret og poleret ved præcis kemisk proces.På nuværende tidspunkt er harpikslinse det mest anvendte materiale.Vægten af ​​harpikslinsen er lettere end den optiske glaslinse, og slagfastheden er stærkere end glas, og den er ikke let at bryde, så den er sikrere at bruge.Prismæssigt er harpikslinser også mere overkommelige.Men slidstyrken af ​​harpikslinsen er dårlig, oxidationshastigheden er hurtig, linsens overflade er lettere at blive ridset.

PC linserne
PC-linse er en slags linse lavet af polycarbonat (termoplastisk materiale) efter opvarmning og formning.Denne form for materiale blev udviklet fra rumprogrammet, så det kaldes også rumfilm eller rumfilm.PC-harpiks er en slags termoplastisk materiale med god ydeevne, så det er mere velegnet til fremstilling af briller.PC-objektivets slagfasthed er meget god, næsten ikke i stykker, meget høj sikkerhed.Med hensyn til vægt er det lettere end harpikslinser.Men PC-objektiv vil have svært ved at behandle, så prisen er relativt høj.

2

For at opsummere:

Materiale Fordel Mangel
Glas linse Høj transmittans og brydningsindeks, slidstyrke Tung og let at bryde
Resin linse Let, ikke let brudt, lav pris Det er nemt at ridse
PC linse Let og ikke let knækket Let at ridse og høj pris

Velegnet materiale til ældre
De ældre presbyopi foreslog at vælge glaslinser eller harpikslinser.Generelt er presbyopi en lav grads hyperopifilm, som ikke kræver høj linsevægt, og bevægelseskoefficienten for ældre er ikke høj.Glas eller superhård harpiksfilm er mere modstandsdygtig over for ridser, og den optiske ydeevne kan også være holdbar.

1

Materiale velegnet til voksne
Resin linser er velegnede til unge og midaldrende mennesker.Harpikslinsens selektivitet er bred, i henhold til skelnen fra brydningsindekset, funktionel skelnen, skelnen til brydningsfokus, kan opfylde forskellige menneskers forskellige behov.

22

Velegnet materiale til børn og teenagere
Forældre rådes til at vælge linser lavet af pc-tablets eller Trivex-materialer.Sammenlignet med andre linser er disse linser ikke kun lette i vægt, men har også bedre slagfasthed og højere sikkerhed.Ikke nok med det, pc-tablets og Trivex-linser beskytter også dine øjne mod UV-stråler.
Denne slags linse har en stærk sejhed og er ikke let at knække, så den kaldes sikkerhedslinse.Med blot 2 gram pr. kubikcentimeter er det det letteste materiale, der findes til linser.Briller til børn er ikke egnede til glaslinser, fordi børn er aktive, og glaslinser er skrøbelige, hvis de går i stykker, kan det skade øjnene.

33

Skrev sidst
Linser af forskellige materialer har meget forskellige produktegenskaber.Glaspladen er tung og har en lav sikkerhedsfaktor, men den er modstandsdygtig over for ridser og har en lang brugscyklus.Den er velegnet til ældre med mindre motion og lav grad af presbyopi.Resin linse har en bred vifte af funktioner, velegnet til unge mennesker i en række forskellige lærings- og arbejdsbehov;Børns linsesikkerhed, krav til bærbarhed er høje, PC-objektiv er et bedre valg.


Indlægstid: 03-okt-2022